Ga je binnenkort op vakantie naar India? Laat je dan vaccineren 

Ga je binnenkort op vakantie naar India? Laat je dan vaccineren 

29 augustus 2022 Uit Door Birte

Als je binnenkort het prachtige land India gaat bezoeken voor een vakantie dan heb je zeker een verstandige keuze gemaakt. India is ondanks de enorme vervuiling een prachtig land en dat zal je ook direct opvallen. De mensen daar zijn gastvrij en dat is erg fijn. Helaas komen er in India virussen en ziektes voor die zeer gevaarlijk kunnen zijn. Dit heeft grotendeels met de vervuiling te maken, maar ook met dat de gezondheidszorg in India achterloopt op de rest van de wereld. Je kan je dus het beste laten vaccineren tegen de verschillende virussen en ziektes die daar voorkomen. Vaccinaties zijn vrijwel nooit verplicht, het blijft dus een vrijwillige keuze. 

 

Hepatitis B vaccin 

Een van de meest voorkomende en vervelende virussen die voorkomt in India, is Hepatitis B. Dit is een ontsteking van de lever en is niet per direct levensbedreigend. Hepatitis B kan wel voor leverkanker zorgen en dat is uiteraard wel levensbedreigend. Hepatitis B wordt voornamelijk verspreid door geslachtsgemeenschap en bloed. Het is dus erg belangrijk dat je jouw handen wast als je in India naar het toilet bent geweest. Je kan je in Nederland laten vaccineren tegen Hepatitis B en het is zeker een verstandige keuze om dat te doen. 

 

Buiktyfus komt veel voor in Azië 

Buiktyfus is een veelvoorkomend virus in heel Azië en bepaalde delen van Afrika. Het maakt dus zeker niet uit of je een bezoekje brengt aan China of India, je moet er rekening mee houden dat je besmet kan worden met buiktyfus. Dit is een zeer naar virus waardoor je ernstig ziek kan worden. Buiktyfus is een salmonella bacterie en wordt voornamelijk verspreid door een slechte hygiëne. Hierbij kan je denken aan mensen die hun handen niet goed wassen nadat ze naar de toilet zijn geweest. Zij kunnen het virus eenvoudig verder verspreiden. 

 

Waar kan je je laten vaccineren?

Als je je wilt laten vaccineren wanneer je op vakantie naar India gaat, dan maak je zeker een slimme keuze. Je beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen waarmee je op vakantie gaat. Dit is natuurlijk erg fijn. Je laten vaccineren kan je op veel verschillende plekken doen. Je kan jezelf aanmelden via de website van het RIVM, maar ook kan je een afspraak bij de huisarts maken voor het ophalen van een verwijsbrief. Houd er rekening mee dat een vaccinatie niet gratis is, maar in veel gevallen wel vergoed wordt door de zorgverzekeringsmaatschappij.