Een aantal slimme tips voor het plaatsen van een schutting

Een aantal slimme tips voor het plaatsen van een schutting

26 augustus 2022 Uit Door Birte

Als je besluit een schutting te plaatsen dan zul je waarschijnlijk als eerst afvragen wat dat moet gaan kosten. Het is een vraag wat moeilijk te beantwoorden is. De kosten hangen namelijk af van diverse factoren. Om te beginnen is het belangrijk te weten hoe lang de schutting precies moet worden. De meeste schuttingen worden namelijk per meter verkocht. Heb je kennis van hoeveel meter de natuurlijke schutting of tuinschermen zijn dan kun je de globale kosten inschatten. Een aantal tips voor het plaatsen van een schutting.

 

Welk type hout moet je gebruiken voor een schutting?

Het hout wat je gaat gebruiken voor je natuurlijke schutting bepaalt niet alleen de kosten. Ook bepaalt het de kwaliteit en uitstraling van je schutting. Veel mensen kiezen voor een Europees soort hout zoals Douglas hout. Dit speciale type hout heeft fijne nerven en is ideaal te gebruiken voor schuttingplanken. Wil je liever hoge kwaliteit hout voor je schutting hebben? Dan zijn de tropische hardhoutsoorten Bankirai en IPE het overwegen waard. Hardhout is namelijk een stuk sterker en hebben een langere levensduur. Daarnaast is het relatief onderhoudsvrij en heeft het een zeer moderne uitstraling. De prijs ligt wel hoger dan bij Douglas hout, maar je kunt er wel een stuk langer van genieten. Kwalitatief goed hout vind je bij hillhout.

 

Er zijn diverse mogelijkheden voor schuttingen

Je krijgt de mogelijkheid om diverse soorten schuttingen te plaatsen. Door veel tuinliefhebbers worden vooral schuttingplanken en tuinschermen gekozen. Bij tuinschermen is het geval dat deze meestal kant en klaar worden aangeleverd. Ze hebben een modern strakke uitstraling en staan heel mooi in je tuin. Een tuinscherm dien je vast te maken aan een sterke schuttingpaal met speciale klipjes. Schuttingplanken dien je zelf vast te boren aan een houten schuttingpaal. Dit kan je helemaal zelf doen of door een gespecialiseerd bedrijf laten doen. 

 

Wil je zelf een schutting in je tuin laten plaatsen?

Zelf een schutting plaatsen in je tuin hoeft niet moeilijk te zijn. Vooral als je al enige kluservaring hebt dan kan dit klusje binnen een paar uur worden gedaan. Het enige wat je nodig hebt voor het plaatsen van een schutting in je tuin zijn de volgende gereedschappen: schroeven, hamer, boormachine, waterpas, touw, grondboor, landmeter en snelbeton. Heb je deze spullen, naast de andere materialen, in huis dan kan je aan de slag om jouw schutting te plaatsen. Met het zelf plaatsen van een schutting bespaar je heel veel geld in plaats van het te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.